frequently asked questions

Wat is een postpartum behandeling?

Een postpartum behandeling is erop gericht het herstel te bevorderen na zwangerschap en bevalling. Daarnaast is het een moment voor jezelf ter ontspanning na de intense bevalling en eerste kraamdagen.

Waar vindt de postpartum behandeling plaats?

De behandeling vindt bij jou thuis in de slaapkamer plaats.

Wanneer vindt de postpartum behandeling plaats?

Afhankelijk van je bevalling binnen 5 tot 14 dagen na bevalling.

Waarom vindt de postpartum behandeling zo kort na bevalling plaats?

Dat heeft te maken met het grote herstel dat plaatsvindt in je lichaam en waarbij de postpartum behandeling ondersteunt. Echter, je kan ervoor kiezen om de behandeling later te laten plaatsvinden, dat is aan jou.

Wanneer maak ik een afspraak voor behandeling?

Je kan op ieder moment tijdens je zwangerschap of zelfs kort na je bevalling een afspraak maken voor behandeling. Maar omdat ik afhankelijk ben van uitgerekende data die zich niet laten sturen en het hele land doorrijd, is het voor mij slechts mogelijk om maximaal 5 à 6 dames per week in te plannen. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk jouw uitgerekende datum vast te leggen zodat je verzekerd bent van een behandeling.

Hoe leg ik de behandeling vast?

Als je graag een behandeling wil inplannen kan je mij een mail sturen via info@ik-mama.com waarin je je uitgerekende datum en je adres/woonplaats vermeldt. Deze informatie heb ik nodig om te bepalen of ik nog ruimte heb in mijn agenda.

Je ontvangt dan een mail van mij met de behandelinfo waarin ik je vraag een keuze te maken voor een van de twee typen behandeling:
1. Newly mom comfort (zonder yoni steam)
2. Newly mom extra comfort (mét yoni steam)

Als je een keuze hebt gemaakt en de behandeling daadwerkelijk wil inplannen stuur ik je een betaallink toe ter aanbetaling om je plek in mijn agenda te verzekeren. Ik kan namelijk maar een maximaal aantal moeders aannemen per week ivm beschikbaarheid en wil voorkomen dat ik andere aanstaande moeders afwijs waarna de behandeling toch niet doorgaat. Deze aanbetaling is helaas niet-restitueerbaar.

Na de aanbetaling ben je verzekerd van je behandeling en kan je me appen/bellen/mailen als je bevallen bent. Ik zal dan een en ander uitvragen met betrekking tot je bevalling en hoe je je voelt om te bepalen wanneer ik langs kan komen. Normaal gesproken is dit tussen de 5 en 14 dagen na bevalling maar vaak genoeg vindt dit ook later plaats. Dit is wel afhankelijk van het moment waarop je mij informeert. De uiteindelijke datum van behandeling bepaal ik uiteraard in samenspraak met jou.

Hoe bepaal ik wanneer de afspraak ingepland moet worden?

Ik ga uit van je uitgerekende datum en plan je op basis daarvan in. Rekening houdend met je wensen en woonplaats.

Hoeveel dagen postpartum is een behandeling nog zinvol?

Voor optimale ondersteuning bij het herstel raad ik een behandeling aan bij 5 tot 14 dagen postpartum. Maar de behandeling kan in de eerste 6 weken na bevalling nog voldoende ondersteuning bieden bij het herstel.

Is een postpartum behandeling ook geschikt bij een keizersnede?

Absoluut! We passen de behandeling alleen wel aan op je herstel. Meestal kom ik dan pas na 4 weken. De mogelijkheden bespreek ik graag met je.

Kan ik de diverse onderdelen van de postpartum behandelingen ook los boeken?

Dat is helaas niet mogelijk. De onderdelen vullen elkaar aan in het herstel en worden daarom ook alleen gezamenlijk aangeboden.

Worden de postpartum behandelingen vergoed door een zorgverzekeraar?

Helaas niet. Nederland is nog onvoldoende bekend met dit fenomeen dus is het aan de mama's zelf om dit te bekostigen. Zie het als een aanvulling op de zorg voor jezelf in je kraamtijd.