frequently asked questions

Wat is een postpartum behandeling?

Een postpartum behandeling is erop gericht het herstel te bevorderen na zwangerschap en bevalling. Daarnaast is het een moment voor jezelf ter ontspanning na de intense bevalling en eerste kraamdagen.

Waar vindt de postpartum behandeling plaats?

De behandeling vindt bij jou thuis plaats op een plek die voor jou goed voelt.

Wanneer vindt de postpartum behandeling plaats?

Afhankelijk van je bevalling binnen 5 tot 7 dagen na bevalling.

Waarom vindt de postpartum behandeling zo kort na bevalling plaats?

Dat heeft te maken met het grote herstel dat plaatsvindt in je lichaam en waarbij de postpartum behandeling ondersteunt. Echter, je kan ervoor kiezen om de behandeling later te laten plaatsvinden, dat is aan jou. Let wel, in de eerste week na bevalling is de kraamhulp nog aanwezig wat fijn is om je wat meer te kunnen ontspannen.

Wanneer maak ik een afspraak voor behandeling?

Je kan op ieder moment tijdens je zwangerschap of zelfs kort na je bevalling een afspraak maken voor behandeling. Maar omdat ik afhankelijk ben van uitgerekende data die zich niet laten sturen, is het voor mij slechts mogelijk om maximaal 5 à 6 dames per week in te plannen. Daarom is het dus verstandig om zo snel mogelijk jouw uitgerekende datum vast te leggen zodat je verzekerd bent van een behandeling.

Hoe bepaal ik wanneer de afspraak ingepland moet worden?

Ik ga uit van je uitgerekende datum en plan je op basis daarvan in. Rekening houdend met je wensen en woonplaats.

Hoeveel dagen postpartum is een behandeling nog zinvol?

Voor optimale ondersteuning bij het herstel raad ik een behandeling aan bij 5 tot 7 dagen postpartum. Maar de behandeling kan in de eerste 4 weken na bevalling nog voldoende ondersteuning bieden bij het herstel.

Is een postpartum behandeling ook geschikt bij een keizersnede?

Absoluut! We passen de behandeling alleen wel aan op je herstel. Meestal kom ik dan pas na 4 weken. De mogelijkheden bespreek ik graag met je.

Kan ik de diverse onderdelen van de postpartum behandelingen ook los boeken?

Dat is helaas niet mogelijk. De onderdelen vullen elkaar aan in het herstel en worden daarom ook alleen gezamenlijk aangeboden.

Worden de postpartum behandelingen vergoed door een zorgverzekeraar?

Helaas niet. Nederland is nog onvoldoende bekend met dit fenomeen dus is het aan de mama's zelf om dit te bekostigen. Zie het als een aanvulling op de zorg voor jezelf in je kraamtijd.