Waarom 'ik, mama'?

Vanaf het moment dat je zwanger bent, ben je moeder. Het gevoel van zorgen, hoe klein het kindje in je buik ook is, begint vanaf je prille zwangerschap en houdt niet meer op. Vanaf dit moment is je enigszins zorgeloze leven voorbij en stel je alles in staat om je kindje een zo goed en gezond mogelijk leven te geven.

Maar deze constante zorg voor een hulpbehoevend zieltje is dan wel iets heel bijzonders, het zorgt er ook vaak voor dat er weinig tot geen bewuste aandacht voor jezelf is.

Maar hoe zorg je voor een ander als je zelf niet in optimale vorm bent?

Vandaar 'Ik, mama'; eerst Ik, dan mama. Want ondanks dat je mama bent, blijf jij Ik en moet er ruimte zijn voor jouw ik.

Met mijn behandelingen bied ik die aandacht voor jouw Ik zodat je daarna als ontspannen, gezonde en blije mama voor je kindje(s) kan zorgen.

Over mij

Ik ben Virginie, 35 jaar ('85) en getrouwd. Ik kom uit een gezin van 6 met twee zussen en een broertje en heb na 10 jaar Amsterdam verruild voor Haarlem waar ik geniet van ons huis, de ruimte en de stadse mogelijkheden.

Ik heb altijd al een fascinatie voor kindjes en zwangerschappen gehad. Dat het zwanger worden bij mij niet vanzelf gaat wakkerde deze fascinatie alleen maar meer aan door alle informatie die ik in de loop der tijd over zwangerschap, bevalling en postpartum verzamelde tijdens de verschillende onderzoeken die ik onderging, gesprekken met artsen die ik voerde, fertiliteitsexperts die ik bezocht en alternatieve geneeswijzen die ik liet toepassen.

Het was mijn tweede miskraam die mij aanspoorde de opleiding tot postpartum behandelaar te volgen. Naast alle ervaringen die ik opdoe tijdens mijn behandelingen en de gesprekken die ik met nieuwe moeders voer, blijf ik me ontwikkelen op alle vlakken van de nog veelal onontdekte wereld van zwangerschap, bevalling en postpartum.

Wil je meer over mij weten of heb je een andere vraag?

stuur mij dan een berichtje